Aloë Vera Remedie van Bella’s Gift

20180911_181310

Bij deze leg ik even in tekst uit waarom de aloë remedies zo krachtig en veelzijdig inzetbaar zijn. Onderstaand per ingrediënt een korte beschrijving, wat het een lange tekst maakt om te lezen, maar…. dit wil je weten! En delen!

Hand gemaakt, geheel plantaardig, zonder chemicaliën, kleurstoffen of parfum. Goed voor droge huid, eczeem en soortgelijke problemen, wondjes, ontstoken huid, ingegroeide haartjes, stoppels, huidirritaties, insectenbeten, verbrandingen, littekens, striae, kraaienpootjes, jeukende huid en nog veel meer.

Gemaakt van verse Aloë Vera, kokos, olijf en zonnebloem olie, bijenwas en Lavendel of Wild Orange

De verse Aloë Vera heeft veel eigenschappen die de huid ondersteund, het versnelt de genezing en bevordert het herstel van de huidcellen bij brandwonden, kleine snijwonden, psoriasis en de schilferige, rode huid bij eczeem. De samentrekkende werking bevordert een strakkere huid en gaat het ontstaan van rimpels tegen.

Kokosolie bevat veel gezonde vetzuren (deze zijn ook te vinden in moedermelk), beschermt de huid tegen de zon, verstevigt onderliggende bindweefsel, verwijdert dode huidcellen, trekt giftige stoffen en vuil uit de cellen en gaat ontstekingen tegen. Ook vrije radicalen worden aangepakt, deze zorgen voor ouderdoms- en ander vlekken, rimpels en veroudering van de huid.

Olijfolie is geschikt voor alle huidtypes, bevat enorm veel vitamines en mineralen. Het is een bewezen feit dat olijfolie geen allergische reacties kent. Ook zorgt het voor een goede vochtbalans en houdt het de huid jong, zacht en soepel, gaat veroudering en uitdroging tegen, helpt bij eczeem en allergieën.

Zonnebloemolie is een prachtige bron van vitamine E. Stimuleert de huid bij het absorberen van essentiële oliën. Essentiële vetzuren ondersteunen de huidbarrière en verminderen vochtverlies vanuit de diepere huidlagen, dit zijn belangrijke aspecten als het gaat om huidproblemen, zoals atopisch eczeem. Onderzoeken hebben bovendien aangetoond dat zonnebloemolie ontstekingsremmende eigenschappen heeft en daarmee irritatie en roodheid kan verminderen.

Bijenwas bevat krachtige antibacteriële, ontstekingsremmende en anti oxiderende eigenschappen die goed zijn voor de huid. Het geeft stevigheid en conserveert door de vitamine A en de antibiotische eigenschappen, ook heeft bijenwas een huid beschermende en vocht vasthoudende werking. Het laat geen kou, nattigheid of wind door. Daardoor houdt bijenwas de lichaamswarmte vast en sluit de huid niet af. De huid blijft ademend.

Lavendel is regeneratief en rustgevend, antihistaminicum, infectie werend, ontstekingsremmend, schimmelwerend, anti septisch, krampstillend en pijnstillend. Is zacht voor schrammen, wondjes en huidinfecties en minimaliseert het ontstaan van littekens. De lavendel heeft een kalmerend en verdovende werking, waardoor de zenuwen tot rust komen en spieren zich ontspannen.

Wild Orange is anti septisch, krampstillend, rustgevend, versterkend. Goed voor doffe en olieachtige teint, dermatitis, spierpijn, weefselherstel, rimpels en vocht vasthouden.